Wat biedt Counseling & Coaching @ Fit & CO:                                             

Kortdurende begeleidingen bij milde psychologische problemen of ongemakken  om je mentaal evenwicht terug te vinden, je psychologische flexibiliteit te vergroten en bewust, mindful dingen te doen (ACT). Je kan bij mij terecht voor counseling bij:


Stress - overspanning - psychosomatische klachten

Een druk leven zit vol stressmomenten. Het is niet de bedoeling om deze spanning of stress uit je leven te bannen, want een spanningsloos bestaan is niet voorstelbaar en niet wenselijk; Stress hoort bij het leven! Het is belangrijk bewust en mindful te leren omgaan met dagelijkse beslommeringen, pijnlijke momenten en ongemakken in het leven, zodat stress niet je leven gaat beheersen, je niet blijft piekeren maar bewust kiest voor het leven dat JIJ wilt leven.

Je kan bij mij terecht voor een begeleiding bij stress, overspanning of psychosomatische klachten. Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten die veroorzaakt worden door stress. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor jouw klachten vinden. Deze klachten kunnen zich uiten in bv. (spannings)hoofdpijn, hyperventilatie, benauwdheden, verhoogde prikkelbaarheid, CVS, fybromyalgie, slaapproblemen, angstklachten, paniekaanvallen, concentratieproblemen, prikkelbare darm, spier en gewrichtsklachten, chronische lage rugpijn, huidklachten,... Waar worstel jij mee?


Het doel van de behandeling is er voor te zorgen dat de kwaliteit van jouw leven terug verbetert. Dit kan onder andere bereikt worden door te leren omgaan met bepaalde gevoelens, gedachten en gewaarwordingen die je hinderen of door te leren opkomen voor jezelf, jouw psychologische flexibiliteit  te vergroten en jezelf terug te vinden.


Andere psychologische problemen zoals (faal)angst, een laag zelfbeeld,of moeilijke emoties

Door je psychologische flexibiliteit te vergroten leer je omgaan met deze psychologische ongemakken en kies JIJ voor meer kwaliteit van leven.

 


 

 
 
 
 

 

 
 
 
 

Chronische pijn

Pijnklachten kunnen ontstaan  als gevolg van lage rugklachten, nek- en schouderproblemen, migraine, chronische hoofdpijn, fibromyalgie,  RSI, reuma, whiplash en andere aandoeningen. Door te vechten tegen deze pijnklachten maak je het probleem alleen maar erger. Stoppen met vechten geeft je daarentegen ruimte om nieuwe mogelijkheden naast de pijn te ontdekken. Hoe je dit doet leer je in deze counselingsessies.


Eetproblemen waarbij je te veel eet:

Overgewicht (BMI > 25) en Obesitas (BMI > 30)

Eetstoornissen zoals boulimie en binge eating waarbij je te veel eet (geenAN!)

Je gebruikt je eetbuien als een vorm van controle waardoor je niet moet stilstaan bij vervelende interne gewaarwordingen. Tijdens deze counselingsessies gaan we samen op zoek naar het effect van je eetgedrag op korte en lange termijn. Waar worstel jij mee? Je leert  in deze counselingsessies technieken om ruimte te maken voor moelilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen.  Je leert bewust, mindful eten.  Uiteindelijk kies je bewust voor het leven dat JIJ wilt leven.


Stoppen met roken

Als erkend tabakoloog ga ik samen met jou op zoek naar je psychologische en/of lichamelijke afhankelijkheid van de sigaret en je rookgewoontes. Wat lokt je rookgedrag uit en wat houdt het in stand? Je leert verschillende vaardigheden aan om je psychologische flexibiliteit te vergroten. Daardoor draait niet alles meer rond de sigaret en kies jIJ uiteindelijk voor het leven dat JIJ wilt leven, zonder de sigaret. 
Er is een tussenkomst door de Vlaamse overheid voorzien, meer info
zie Rookstopbegeleiding in Vlaanderen


FACT FIRST ACT KIT voor meer flexibiliteit bij een pychologisch ongemak (5 sessies)

Dit is een reeks van individuele counseling & coaching sessies gebaseerd op Focused Acceptance & Commitment Training voor meer psychologische flexibiliteit.  Volgende programma's worden aangeboden:


FACT  FIRST ACT KIT voor meer psychologische flexibiliteit bij stress

Dit is een individueel programma met bijhorend werkboek, gebaseerd op Focused Acceptance & Commitment Training.  In 5 sessies leer je de 3 pijlers voor meer  psychologische flexibiliteit aan om beter met stress om te gaan.
Elke sessie duurt 60 minuten.   De 5 sessies worden bij aanvang vastgelegd. Je betaalt per sessie.
In het werkboek vind je oefeningen die je thuis kan doen om vaardigheden te trainen die je psychologische flexibiliteit vergroten.


 

FACT  FIRST ACT KIT voor meer psychologische flexibiliteit bij teveel eten

Dit is een individueel programma met bijhorend werkboek, gebaseerd op Focused Acceptance & Commitment Training. In 5 sessies leer je de 3 pijlers voor meer  psychologische flexibiliteit aan om bewuster te eten en om ruimte te maken voor moeilijke emoties en onaangename lichaamsgewaarwordingen die je voorheen probeerde weg te krijgen met eten.

Elke sessie duurt 60 minuten.  De 5 sessies worden bij aanvang vastgelegd. Je betaalt per sessie. In het werkboek vind je oefeningen die je thuis kan doen om vaardigheden te trainen die je psychologische flexibiliteit vergroten.


 

FACT  FIRST ACT KIT voor meer psychologische flexibiliteit bij stoppen met roken

Dit is een individueel counselingprogramma met bijhorend werkboek, gebaseerd op Focused Acceptance & Commitment Training. In 5 sessies leer je de 3 pijlers voor meer  psychologische flexibiliteit aan die je nodig hebt om te stoppen met roken, om te gaan met drang en je rookstop vol te houden. Elke sessie duurt 45 minuten.  De 5 sessies worden bij aanvang vastgelegd. Je betaalt per sessie. Er is een tussenkomst door de Vlaamse overheid voorzien, meer info zie Rookstopbegeleiding in Vlaanderen

In het werkboek vind je oefeningen die je thuis kan doen
om vaardigheden te trainen die je psychologische flexibiliteit vergroten.


FACT voor psychologische flexibiliteit

Deze FACT  FIRST ACT KIT sessies kunnen ook via Skype verlopen. De voorwaarde hiervoor is dat je een goede internetverbinding hebt en een rustige locatie voorziet voor de duur van de sessie. De totale som van de vijf Skype sessies wordt, na een korte kennismaking en het vastleggen van de data, op voorhand betaald. De werkbladen worden als Pdf per sessie via e-mail verzonden.


Praktisch:

Je kan bij mij terecht voor individuele sessies of voor kleine groepsessies.
Voor meer informatie kan je terecht op het telefoonnummer
0477.79.92.50 of via e-mail
katelijne@fitenco.be.

Meer info: